Kabroemmm barbecue 16 september 2012

Uiteraard na een, helaas, in het water gevallen festival is 16 september jl. een leuke afsluiting bedacht voor alle vrijwilligers die meededen bij het festival en natuurlijk was het tijd voor een evaluatiemoment in de vorm van een barbecue. Kabroemmm 2012 viel letterlijk en figuurlijk in het water, maar voor alle vrijwilligers was van begin af aan één ding duidelijk: volgend jaar vanzelfsprekend weer Kabroemmm! De positieve reacties uit de omgeving gaven nog meer motivatie om met dit prachtige evenent door te gaan.

Onder het genot van een hapje en een drankje werden de eerste plannen doorgenomen om Kabroemmm 2013 tot een succes te maken. Het evenement zal in 2013 plaatsvinden in augustus en namens de vrijwilligers hopen wij dat u allen een bezoekje aan Kabroemmm zult brengen

Kijk voor een impressie van de barbecue onder 'Foto's 2012'!

24 Juni de dag van KABROEMMM

Dagboek van een natte, zeer natte dag.

06.00 uur : Regen, douche, regen.

07.00 uur : Nog steeds regen, belooft niet veel goeds voor de dag, buienradar gecheckt, nog meer regen.

07.15 uur: Laarzen aan, op naar het terrein, veel regen.

07.30 uur: Koffie voor de eerste gearriveerde vrijwilligers, overleg en instructie. Allen in regenpak, optimistisch, fantastisch!!

08.00 uur: ABsound, installeren muziekinstallatie, Klaver arriveert en even later ook de Benyamen Snack voor de warme hap.

08.30 uur: De luchtkussens blazen we (nog) maar niet op, de eerste deelnemers arriveren, wederom een paar nieuwe vrijwilligers ook in doorwerkpakken, ze laten zich niet tegenhouden door een (paar) druppen, zeg maar bakken regen. Leuk, dit geeft een goed gevoel.

09.00 uur: Zou het rode kruis wel komen? Even bellen. Ondertussen de eerste deelnemers van de grasbaan arriveren en het blijft maar doorrijden met grasbaandeelnemers. Ook zij hebben er zin in. Wij ook en gelukkig ook de vrijwilligers. De volgende vrijwilligers arriveren helemaal vanuit Grou. Niet allen in regenpak maar dat geeft niet, gisteren al met een skutsje omgeslagen. Zijn gewend aan nat pak. Lachen…Lachen, koffie en ondertussen handdoeken gebruiken om toch even een paar droge handen te krijgen.

10.00 uur: Het festival kan beginnen, veel regen, de markt verregent, dan maar binnen een markt opzetten. Vele handen helpen en de markt kan voor een deel onder dak. Ondertussen ook al een eerste bezoeker. De renners van de grasbaan blijven komen, meer dan 90 hebben zich opgegeven, ben benieuwd. Ook de eerste voertuigen arriveren, een aantal was gisteren bij mooi weer al gearriveerd. Nu nat maar we blijven optimistisch. De strobalen arriveren voor de grasbaan. Het loopt al aardig door qua deelnemers, logistiek draait het.

Verno brengt de rallyauto, koffie geregeld.

11.00 uur: De grasbaanorganisatie vraagt of we even bij hen komen zitten. De wedstrijdleiding twijfelt of de demonstratie en de verschillende klassen wel van start kunnen gaan. Met name de onervarenheid en de gladde natte baan kan wel eens voor onveilige situaties zorgen. Na lang beraad wordt de beslissing genomen de races af te blazen. Zonde, jammer, teleurstellend maar absoluut begrip van ons, van de deelnemers, van de bezoekers, de vrijwilligers en ook de organisatie van de andere wedstrijd zijn het eens met de keuze. VEILIGHEID boven alles.

Een Dessert - buggy arriveert, leuk hij is toch gekomen. Wat een monsterauto, prachtig. De twee draadkranen steken mooi af op het terrein en zijn een welkome aanvulling en zij zullen nog een demonstratie geven, maar ja die regen…

12.00 uur: De vrijwilligers die zich hebben gemeld voor de grasbaan kunnen naar huis en de eerste vrijwilligers die zich toch vrijwillig hebben laten nat regenen worden afgelost. Het bezoekersaantal is niet indrukwekkend. We kunnen het ons voorstellen, maar de mensen die komen, vertellen ons dat ze enthousiast zijn over de aankleding, de opzet, het idee, en “dit zou veel vaker moeten worden georganiseerd”.

12.30 uur: De regen lijkt enigszins af te nemen, de meeste grasbaners zijn richting huis, helaas teleurgesteld. Ondertussen de dessertbuggy iets te plezierig op de grasbaan aan het rijden, Rode Kruis in actie, maar het loopt goed af. Morgen maar even informeren hoe het gaat.

13.00 uur: Ja hoor, het terrein kan nog meer water hebben, nu echt met bakken!!!!

14.00 uur: We besluiten het festival af te blazen, veel deelnemers pakken in, de markt is redelijk verregend. Ook de berichten uit de Randstad doen ons besluiten om ook voor het festival voor de veiligheid te kiezen en de bezoekers, deelnemers en vrijwilligers niet onnodig aan gevaar bloot te stellen. De DO&Wi compagnie, Kapster oan hûs en JUR en SIL stonden droog en hebben ook helaas weinig bezoekers van de jongere jeugd.

14.30 uur: Vele handen maken licht werk, tenten opruimen, aanhangwagens alvast laden, de kramen opruimen en tegen vieren een redelijk opgeruimd terrein. Ontzettend leuk dat je in drie-vier dagen aan het opbouwen bent en dan heel snel alles weer opgeruimd kunt hebben…..Veel plezier gehad tijdens het afbreken, met name het vliegeren met tenten is een spannende bezigheid.

16.00 uur: Twee fikse blikseminslagen nabij het festivalterrein. Nazittend met een aantal vrijwilligers en de organisatie een flinke schrik, maar het gaat goed. En daarna, je raadt het, regen veel regen, maar dan ook echt veel regen.

Geld doneren aan Cliniclowns wordt een spannende.... wel is er een sponsor die nog een gift wil doen mochte een leuk bedrag niet lukken, fantastisch! Dan de volgende editie nogmaals Cliniclowns? Is wel zo leuk.

Nog even verder opruimen en dan morgen de rest maar afbreken en op naar ........ een volgende editie of toch een kleintje Kabroemmm??????

Het was een natte dag.

Een mooie dag Alle vrijwilligers, deelnemers, bezoekers ontzettend BEDANKT!!!!.