Nieuws 2017

Hemelum - 3 september 2017

Vandaag is het zo ver KLEINTJE KABROEMMM 2017, voor Stichting Het Vergeten Kind. Een blauwe lucht met een enkel wolkje op dit moment in Hemelum. Het weer start goed. De organisatie en vrijwilligers zullen straks voor u klaar staan. Komt u óók?!


Hemelum - 2 september 2017

Het aftellen is gedaan, morgen is het zo ver. KLEINTJE KABROEMMM 2017 voor Stichting Het Vergeten Kind! Na een week vol inspanningen op het veld van de organisatie en onze vrijwilligers zijn we klaar om jullie morgen te ontvangen. Een week vol met up's en down's zeker qua weer. Maar morgen, gezien de weer berichten, zijn de weergoden ons morgen beter gezind dan vorig jaar. Het wordt een prachtige dag voor ons en voor jullie als bezoekers. Kleintje Kabroemmm, iets kleiner van opzet, maar met grootse activiteiten als Demo's van Dirtkarts en een toertocht met twee routes en natuurlijk de introductie van onze Aandenken Kabroemmm. Tot morgen in Hemelum.
Hemelum - 31 augustus 2017

De opbouw van Kleintje Kabroemmm is in volle gang op het veld wordt druk gewerkt. Deze week hebben we een nieuwe club mogen verwelkomen binnen ons programma, gisteravond om precies te zijn. Aanstaande zondag verwelkomen we de NDKR (Nederlands Dirt Kart Racing).

Zij zullen met een aantal karts en deelnemers demo's geven omtrent het Dirt Karten op ons terrein.

Voor meer informatie over de NDKR kunt u kijken op www.dirtspeedkartracing.nl of op facebook

Video


Hemelum - 21 augustus 2017

Kabroemmm werkt aan het volgende lustrum.
Van 2017 tot 2021 geven wij een herinneringsmunten uit. Elk jaar een ander stuk. De munten zijn in de vorm van een puzzelstuk geslagen. Elk stuk geniet de opdruk van een activiteit waar Kabroemmm voor staat.

 • 2017 - Het goede doel en kinderplezier
 • 2018 - Motoren- en andere showvoertuigen
 • 2019 - Toertocht voor brommers en motoren
 • 2020 - Grasbaan races 50cc Classic
 • 2021 - Kabroemmm logo (dit kan als broche gedragen worden)

2017

2018

2019

2020

2021


Geheel
Verzamel alle stukken en tezamen vormen zij het Hemelummer Kabroemmm-kruis. Heeft u alle onderdelen dan is ons volgende lustrum een feit.

Het kabroemmm-kruis zal als een waardevol sieraad worden beschouwd. Als aandenken krijgen de toertochtrijders deze als bewijs van meedoen…Daarnaast is het herinneringsmunt te verkrijgen op Kabroemmm…

De opbrengst van de munten gaat naar het goede doel!


Hemelum - 3 augustus 2017

Kabroemmm - Grasbaanraces

De geuren van 2-takt olie en vers gras. Het geluid van hoog opgevoerde brommers. Het voorwiel in de groef. De starter die zijn hand omhoog steekt. Dat ene moment net voordat het lint wegschiet…

Dát is grasbaanracen. Zoals het was; ooit, in de jaren zestig o.a. in Rijs, Nijemirdum, Ruigahuizen en Balk. Maar ook zoals het is, want op Kabroemmm in Himelum kunnen deze races en de gezelligheid opnieuw beleefd worden! I.s.m. het Classic 50cc grasbaanteam (C50ccgt) worden alweer een aantal jaren met succes weer geracet.

Het C50ccgt racet met hun eigen klassen; 50cc motoren en bromfietsen met bouwjaar t/m 1982, geheel in stijl met hoe het toen ging (of harder!).

Op Kabroemmm kunnen Jongens, maar ook zeker meisjes, meedoen in een van de volgende categorieën,

 • Mini klasse
  5 t/m 12 jaar, nadruk op meedoen. Maximaal 70cc.
 • Morraklasse
  v.a. 7 jaar, Automaten standaard, max. 75cc, max. 19mm carburateur
 • Flinke klasse
  v.a. 12 jaar, Automaat Pro, max 75cc.
 • Fûgel klasse
  va 10 jaar, Bromfiets versnellingen, max. 80cc
 • Aquaduct klasse
  v.a. 10 jaar, Pitbikes max. 150cc en Crossmotoren t/m 85cc

Check snel het (aanvullende) reglement voor verdere info over jouw klasse! Op de grasbaanraces van Kabroemmm ligt de nadruk op de jeugd, vandaar dat we alleen met bromfietsen en lichte motoren rijden.

Meerijden gebeurd onder auspiciën van de Motorsport Organisatie Nederland, die in de deskundige vorm van de mensen van het C50ccgt de wedstrijd organiseren. Elke deelnemer is daarom (verplicht) WA verzekerd.

Geef je snel op, de inschrijving sluit op zondag 20 augustus.

Heb je nog vragen? Stel ze via de e-mail.

Tot 3 september!


Hemelum - 3 juli 2017

De tijd gaat snel, er is inmiddels meer informatie over de toertocht beschikbaar op de website. Er wordt op de achtergrond veel gedaan en er is nog veel te doen. Vergeet u niet in te schrijven voor bijvoorbeeld de grasbaan races, show, kleppendeksel race en onderdelen markt.


Hemelum - 24 juni 2017
De inschrijvingen voor de verschillende dingen lopen binnen. Binnenkort komt er meer informatie beschikbaar over de toertocht die gepland staat voor dit jaar. Rijdt u zelf op een oude brommer of kent u mensen met oude brommers laat ze dan zeker deze pagina in de gaten houden!

Tevens is bekend geworden dat Dear Mr. Fantasy "Rocking The Seventies" aanwezig zal zijn en ons zal voorzien van de nodige muziekale entertainment. Wilt u weten hoe ze klinken, hieronder kunt u ze beluisteren!


Hemelum - 1 mei 2017
De inschrijvingen zijn geopend! Let even goed op bij de inschrijvingen van de grasbaan dit formulier is gewijzigd, tevens zijn er aanvullende regels voor de lokale klasses toegevoegd. Enkel volledig ingevulde inschrijvingen zullen behandeld worden.


Hemelum - 25 April 2017
LET OP: De evenementen regeling is aangepast, wanneer dit op u van toepassing is graag de pagina aandachtig doorlezen zodat u niet voor verrassingen komt te staan.


Hemelum - 20 April 2017

De voorbereidingen gaan op de achtergrond stevig door. Voor dit jaar hebben we een brommer toertocht door de mooie omgeving van Hemelum op het programma staan, hierover later meer! Daarnaast hebben we nagedacht over het stroomlijnen van bepaalde zaken. Een voorbeeld hiervan is de inschrijving van de lokale klasses van de Grasbaan. Binnenkort gaan de inschrijvingen open, let even goed op wat er aangepast is. Tevens is voor de grasbaan de bevestigings e-mail veranderd met daarin een aantal aandachtpunten en meer informatie.

Ook is onze nieuwe flyer klaar, voor de grote versie klik op het plaatje.Hemelum - 20 Maart 2017

Het vertrouwde gezicht van Kabroemmm wordt in een nieuw jasje gestoken.
Het jaarlijks terugkerend evenement zet zijn volgende stap. Wat blijft is de drang om een evenement neer te zetten ten bate van goede doelen. Het doel is voor de komende twee jaar is: “ Het vergeten kind” (www.hetvergetenkind.nl). Wat nog meer blijft is de grote drang tot vermaak en plezier voor jong en oud. Wat verandert is de omvang en de activiteiten.

2017 staat in het teken van “Kleintje Kabroemmm”, om in 2018 groot uit te pakken. Grasbaanraces zullen hierbij een jaarlijks terugkerend onderdeel blijven. 3 september 2017 is de uitgelezen datum om de brommers en oldtimers op de grasbaan voor lokale jeugd en renners van classic 50 cc weer te laten ronken met daarnaast een toertocht voor brommers en eventueel andere voertuigen door Zuidwest Friesland.


De locatie in Hemelum blijft ongewijzigd aan voorgaande jaren. Een grote?? tent zal het trefpunt worden voor het vermakend publiek en liefhebbers van motoren en benzinedampen. Met een heuse kofferbakverkoop, voornamelijk brommer gerelateerde artikelen, geeft het de liefhebber de mogelijkheid om de nodig missende onderdelen aan te vullen om zo weer hun geliefde voertuig mobiel te krijgen. Onder alle weersomstandigheden zal de tent mogelijkheden bieden voor het nuttigen van een hapje en drankje en is er doorlopend muziek en vermaak voor jong en oud.

In 2018 pakt Kabroemmm groot uit. Naast al het rollend- en benzine verslindend materiaal wat zichtbaar en tastbaar zal zijn, komt Kabroemmm met een verbluffend programma. Op het festival kan het hele gezin volop genieten van grasbaanraces, entertainment , markt en vele nieuwe doe en kijk activiteiten. Een weekend om naar uit te kijken. Nader bericht hierover volgt.